Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

12. 10. 2010 18:32
Spíš by to chtělo jiný propočet:

Podle výroční zprávy za rok 2009 dělaly tržby z jízdného Dp Praha 4,3 mld  a dotace od města 9,3 mld. Bikde tam však nejsou vyčísleny náklady na tisk a distribuci jízdenek (opatřených sofistikovanými ochrannými prvky, které si pomalu nezadají s bankovkami), předplatních kupónů, obsluhu slavné Opencard a činnost revizorů. A nakolik jsou tyto náklady pokryty tržbami či výnosy z pokut? Není to náhodou tak, že "nula od nuly pojde" a kdyby se skutečně zavedla MHD zdarma pro všechny a vypustily se výše zmíněné náklady, bude na tom rozpočet DPP stejně, jako nyní? Možná se ve svém odhadu mýlím, ale obávám se, že ne...

0 0
možnosti
KJ

zpetak

12. 10. 2010 18:25
Nechce se mi věřit tomu co píšete a

jak to píšete. Oranžový nápad v modrém kabátě. Tak milý pane. U nás v Kanadě město platí školní autobusy.Žáci jezdí zadarmo.Naše země ( Kanada - Ontario)při tom není růžová, ale pravicová. A to skutečně pravicová se vším všudy, žádný český "vynález" alá třeba Vy. Abych byl přesnější. Město platí žákům jízdné v označených školních autobusech od dvou km. Představte si Vy pravicový zázraku, že děti do dvou km CHODÍ PĚŠKY"  nebo je rodiče odvezou. A zajímavé, zde nefunguje malé češství, že by ti do dvou km nadávali těm nad dva km. Čest práci.

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

12. 10. 2010 18:13
U deticek

U deticek do 15 let jde spise o to, ze si na nich pri pripadnem chyceni revizorem stejne nikdo nic nevezme, a vesmes stejne jezdi nacerno. Je vsak jasne, ze jak ODS, tak CSSD jde predevsim o to jak rozkrast verejne prostredky, a zbytek jsou pochopitelne jen populisticke kecy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik