Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Halfunx

15. 10. 2012 13:48
Umírá demokracie

Znovu a v čím dál větší nahotě se ukazuje, že stranický volební systém je ve slepé uličce. Levice a pravice se ve svých skutcích sjednotila, k čemuž přispívá i socialistický dirigent EU. V poslední době se volič snaží najít v systému nějakou skulinu, minule se kroužkovalo a nyní se volí komunisti. Ve skutečnosti se nezmění vůbec nic. Státní dluh poroste, zvýšení dání se nevyhneme (dřív nebo později) a církevní papaláši už nervózně očekávají „svůj“ majetek a je jim i všem co tlačí tahle rozhodnutí silou jedno, že s tím aktem umře i to hlavní – demokracie.

Systém předhazuje lidu rádoby osobnosti s neobsažnými hesly. Divíme se obyčejné věci, že si hledí je své větve a rozhodně si ji nepodřežou. Tohle pravidlo je každému z nás vlastní, tak proč toho nevyužít v přímé demokracii a přímém financování. Když totiž něco chci, tak musím vědět taky, kde na to vezmu peníze.

0 0
možnosti

kaktusak

14. 10. 2012 2:34
TOP09 prosazuje zájmy vrchnosti,

ale potřebuje kvůli volbám přesvědčit pracující, že je to i v jejich zájmu. Což se vám poslední dobou přestává dařit.

Nějaké řeči o totalitě jsou jen propagandou.

2 0
možnosti

certik_bertik

13. 10. 2012 22:40
když

se tu necítíte jako ve svobodné zemi, proč někam neemigrujete, třeba do Mongolska?

1 0
možnosti

fr-mottl

13. 10. 2012 22:46
Re: když

tyhle argumenty s tou emigraci nemam rad.

0 0
možnosti

KarelSind

13. 10. 2012 22:28
Nepochopení situace,

už jsem na to upozorňoval u jednoho blogu, upozorním podruhé. Domnívám se, že idea, kde volič ODS/TOP 09 jde volit KSČM, je mylná. Volič ODS/TOP 09 spíš k volbám nepřišel, zato dorazili voliči KSČM/ČSSD. Vy sám, jestli jsem dobře pochopil, jste členem nebo sympatizantem TOP 09. V mých očích je to strana, která přímo zdiskreditovala pojem pravicové politiky (zejména Heger). Voliči ODS/TOP 09 prostě zůstali doma, protože neviděli, koho volit. Jejich strany opustili pravicové zásady (a ano, v řadě bodů se konzervativci s liberály schodnou), začaly zvyšovat daně, prosazovat idee o budování lepší, zdravé společnosti (protikuřácké tažení, snaha zvýšit spotřební daň na alkohol), zvyšovat vliv státu (zejména toho Evropského) apod. Volič neměl důvod volit své strany, protože zradili jeho idee. Konkurenci volit nebude, tak zůstal doma. Asi existují dvě nadějné cesty, jak se vyhnout novému roku 48 - buď vnitřní revoluce v těchto stranách nebo zesílení neparlamentních stran (např. Svobodných).

2 0
možnosti

KarelSind

13. 10. 2012 22:30
Re: Nepochopení situace,

Pardon, shodnou se:-(

0 0
možnosti

koudybobeš

13. 10. 2012 22:18
Totalita zemřela ..????

Vždycky až s podivem koukám, jak mladí,kterým před rokem 89 bylo pět let, se dnes s  takovou odvahou  vrhají do historického hodnocení  dějin našeho státu a jak nám všem ostatním hloupým ,nesvéprávným  se snaží demagogicky

vysvětlovat  jak máme žít,co je správné a jaká je ta správná cesta a v jak hrozné době jsme to žili.

Odmítám  Vámi propagovaný americký systém  obrany rodiny /kdy 90 % občanů USA je ozbrojeno/,odmítám  obranu

zájmů USA ve světě, která je založena na jejich válečných konfliktech  kvůli ekonomickým a tedy i poté politickým zájmům,odmítám jejich důchodový systém stejně jako zdravotní.A nestrašte nás budoucností- nic se nestane.

A pokud budu mít v práci kritické připomínky ? - tak mě vyhodí a vás taky - takže zemřela totalita?! Politickou totalitu nahradila totalita ekonomická.A zase se všichni bojí , že budou bez práce a nikdo je nezaměstná. A co potom?! K čemu mi pak bude pas a svoboda cestování?!

1 0
možnosti

repanak

13. 10. 2012 21:47
Tak hlavně

zatněte zuby a pokračujte - s nadsázkou Lenin říkal aspoň - učit se, učit se, učit se a Váš Míra - šetřit, šetřit, šetřit - ale blbě.

0 0
možnosti

pes jitrničku sežral

13. 10. 2012 21:34
Kdyby jste tolik nekradli

tak jste tu ted nemusel takhle skuhrat.

9 0
možnosti

bakula z Kladna

13. 10. 2012 21:41
Re: Kdyby jste tolik nekradli

;-DR^

0 0
možnosti

Lanta 20O4

13. 10. 2012 21:26
Další co si nechce přiznat svou vinu

Autore,člene TOP09, uvědomte si, že za celým tímhle debaklem stojí jen a pouze neschopnost vaší strany a vašich koaličních partnerů.

Můžete si voliče a občany shazovat sebevíc,můžete je urážet a osočovat z čeho chcete, ale nic to nemění na faktu, že hlavním viníkem toho dnešního výprasku jsou TOP09 a ODS, které v uplynulých dvou letech ukázali a dokázali občanům ČR, že jsou absolutně neschopné vést tuto zemi.

Jinak řečeno, kdo je neschopný,arogantní a pohrdá občany této země si ani nic jiného než výprask od občanů nezaslouží. Pokud si to neuvědomíte, nebudete schopni si ty vlastní chyby přiznat, pojmenovat je a poučit se z nich, pak vězte, že v dalších volbách bude ten výprask ještě větší a pro vás mnohem bolestivější.

PS : nejsem voličem ani ČSSD a ani Komunistů

7 0
možnosti

pavel64

13. 10. 2012 21:35
Re: Další co si nechce přiznat svou vinu

Člen strany, která vznikla jen proto, aby mohl Kalousek pro Hávu a spol. krást o čtyři roky déle. Dobře investované peníze.

7 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik