Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věci zveřejněné

Máme se na co těšit, neboť i boj proti korupci se stal v Česku zkorumpovaným. Velmi obtížně se z toho naše společnost bude vzpamatovávat. Ale stejně jako v životě, je třeba se zvednout a jít dál. Nemoc vyléčit, nepříjemné zapomenout a důležité si zapamatovat, abychom znovu neopakovali tytéž chyby. Ale neříká se to snadno. Morální dopady na obyvatele jsou naprosto děsivé. Že tam nedohlédne gauner a zločinec, to je pochopitelné, ale ani vystudovaný teolog?

http://img.radio.cz/pictures/ctk1012/vv_konference3x.jpg

Je třeba se do budoucna mít zřejmě na pozoru před párem, kde je i toto vzdělání (nemám ovšem absolutně nic proti teologům obecně!!!). Je to zřejmě důležitý faktor pro schopnost si nějakým způsobem umět vysvětlit vlastní špatnost, zhýralost a amorálnost – nejlépe spasitelským pocitem a naprosto zvráceným „sebeobětováním“. Je potřeba si nejspíše také umět zdůvodnit výběr prostředků pro svůj boj - pomocí ještě větší amorálnosti, podvodu a vydírání porazit „současné elity.“ Problém však tkví už v zadání. Koho vlastně VB a KK nazývají těmi elitami?

Nejspíše měli na mysli zkorumpované podvodníky. Pokud chtěli být touto elitou, pak je zřejmé, že museli chtít vytáhnout ještě větší kanón a střílet ještě ničivějšími zbraněmi. A nejlépe s pomocí peněz dále ovládat ostatní. To však není nikterak ušlechtilý cíl. Cožpak je tak těžké dohlédnout důsledky? Vyměnit gaunery za gaunery? Vybrali nám vpravdě krásný směr - na východ a ještě s jistými rysy italského jihu.

Pohled na věci veřejné (ani velké písmeno si v názvu nezaslouží) je opravdu tristní, když už i slovo úplatek je nutno schovávat za slovo půjčka. Jako by šlo o něco, co lidé „ještě“ přijmou bez negativních konotací. Přitom většina lidí má úplnou hrůzu i jen z toho, že by si museli někde půjčovat. Ještě tak možná od banky. Je to přece jen jakási anonymní instituce, kde se lidské problémy, které svědčí mnohem více o tom, že něco dotyčný není schopen než o jeho kvalitách, rozprostřou do společností akceptovaného a trh podporujícího platebního systému. A pokud se dodrží alespoň trochu rozumná mez, a tedy půjčka je použita na investice a nikoli spotřebu, neděje se přece jen nic špatného.

Velmi obtížně je ale pro většinu z nás představitelná půjčka od nerodinných příslušníků. Víme, co dělají s lidmi peníze a jak dopadají i příbuzenské vztahy pod nátlakem dluhů a peněz. A uvnitř politické strany? To snad proboha vůbec nepřichází v úvahu! Ať už půjčka či úplatek, v politice je to úplně jedno. Slušné, konzervativní ani morální není ani jedno.

 

 

A závěrem si potřebuji ulevit ještě takto:

a) Jak může mít ještě někdo tu drzost při očividném zločinu a provalení všech těch věcí podnikat rádoby „státotvorné“ kroky a jednat o ministrech ve vládě České republiky? Televizi raději nezapínat, rádio neposlouchat, noviny nečíst.

b) Je vidět, že ani vzdělání nehraje žádnou roli, což mne mrzí dvojnásob.

Autor: | pondělí 11.4.2011 10:26 | karma článku: 20,86 | přečteno: 1592x
  • Další články autora

Světlo na konci tunelu

Představte si, že váš kolega na jméno společné firmy koupí drahý vůz a s plnou nádrží, za potlesku veřejnosti, se vydá na dlouhou cestu napříč kontinentem. Jízdu si užívá, ujišťuje vás, že všechny náklady jsou zajištěny a že jede podle předpisů. V půlce své cesty vám pak s úsměvem předá řízení a vy zjistíte, že po cestě nabral tucet stopařů a že jsou vám v patách policejní vozy, neboť dotyčný po cestě párkrát projel na červenou. Bez mapy, s poloprázdnou nádrží, další benzínka v nedohlednu. Osazenstvo netrpělivě očekává příjezd do cíle, vy s oroseným čelem jedete bůhví kam...

28.1.2014 v 18:33 | Karma: 19,93 | Přečteno: 1750x | Diskuse| Ostatní

„Gigaeskalátor“

V jistém médiu nedávno znovu recyklovali několik měsíců starou zprávu o úmyslu města vybudovat eskalátor z Nuselského údolí, který by tisíce tamních rezidentů spojil se stanicí metra Vyšehrad. Copak o to. Opakování jest matkou moudrosti. Jsem i smířen s tím, že jako politik a zástupce města jsem pod drobnohledem. A také to tak má být. Ovšem je kritika podložená relevantními argumenty a kritika balancující na vratkých nožkách domněnek.

7.1.2014 v 17:23 | Karma: 17,81 | Přečteno: 1782x | Diskuse| Ostatní

Teskný zpěv Kolibříka

V neděli jsem v Otázkách Václava Moravce vyslechl vystoupení Pavla Béma, mého oponenta, a přiznám se, že jsem po celou dobu nevycházel z údivu. Když zazněla věta „pan Hudeček je neuvěřitelný lhář“, skousl jsem to a nereagoval prostě proto, aby se po jistě chutném nedělním obědě divákům nepřitížilo tím, že budou sledovat záplavu prázdných invektiv.

3.12.2013 v 12:02 | Karma: 30,59 | Přečteno: 2655x | Diskuse| Ostatní

Co věděl prezident a kdy to věděl?

Četl jsem kdesi na facebooku toto hodnocení současné situace v sociální demokracii: „...tak přeci jen v ČSSD zabíječka bude, jen zaříznou jinou svini...“

31.10.2013 v 17:43 | Karma: 18,19 | Přečteno: 801x | Diskuse| Ostatní

ANO? Ne, děkuji!

Od člena konkrétní politické strany budou má následující slova, týkající se jistých kandidátů ve volbách, znít chabě, lacině, předvídatelně. Jsem si toho plně vědom. Přesto jako občan cítím ryze sobeckou potřebu se k nadcházejícím volbám vyjádřit.

14.10.2013 v 17:34 | Karma: 12,43 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  12:30

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ve vaně mi spí cizí muž, nejde vzbudit, volal na policii zoufalý majitel domu

24. dubna 2024  12:29

Policisté na Havlíčkobrodsku vyšetřují neobvyklý případ. Do domu v Úsobí se v úterý večer...

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  12:27

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik